De Saab

Toen onze Volvo station (we hebben een groot gezin) totaal op was hadden we overduidelijk een tweede auto nodig. Het liefste een oldtimer natuurlijk! Na de vw bus was de liefde voor oldtimers een feit.

saab-vintage-anne-web

Dus vonden we, in Groningen, in the middle of nowhere, mini-dorpje, een prachtige Saab station uit 1968. Saab combiwagen genoemd of ook wel Saab 95 v4. Dit is de allereerste auto waar je met 7 personen in kon, door de uitvinding van het fantastische klapbankje in de achterbak (geschikt voor kleine kinderen dus).

 orginele kleur grijs Saab 95 v4

Saab combiwagen grijs 1968

Oorspronkelijk Zweeds en al in 1970  naar Nederland gehaald (wat een geluk voor ons!). Wij zijn de vierde eigenaar van deze prachtwagen. De auto is body of gerestaureerd door de vorige eigenaar en teruggebracht in de oorspronkelijke kleur grijs.

 

saab-vintage-anne-6-web

De motor is een 1497 cc Ford motor, toendertijd heeft Saab allerlei motoren getest en besloten dat de Ford motor de allerbeste motor was. Om deze motor te laten passen in de Saab is de Saab een halve meter verlengd.

achterkant Saab oldtimer 95 v4

 

Het is een heerlijke wagen om in te rijden, met de schakeling aan het stuur en een smal model is het een bijzondere ervaring om erin rond te rijden.